”Jippie! Jag ska till doktorn!”

Hon älskar att gå till doktorn. Den minsta. Och till tandläkaren. Det är det bästa som finns. Typ. I dag lyckades hon pricka in båda två så då är ju dagen fulländad. Tandläkaren är egentligen en tandsköterska, men det har ingen betydelse. Bara det är någon som undersöker tänderna och använder mest möjligt prylar. Det är nästan så man ser förhoppningen i ögonen när tandläkaren (sköterskan) misstänker ett hål. Tänk vilken fantastisk lycka det skulle vara om det skulle behövas ett besök till. Snart! Det vore ju toppen! Men det var inget hål. ”Fast vi behöver nog kolla det misstänkta området igen om två månader”. Riktigt ser den ohöljda förtjusningen i den lillas ögon. Jippie! En gång till innan jul. Skutteliskutt. Tjoho!

Och doktorn. Hon hade ont i ögat redan när jag hämtade henne för att åka till tandläkaren. Men hon har ganska ofta ont i ögonen så det viftade jag bort. Men det blev som inte bättre. Och det var inte bara ”gnäll jag har ont i ögat”. Det var mer explosioner av smärta och AJ AJ! Kastandes sig ner på golvet. Och sen tyst – inget. Och sen efter tio minuter igen. AJ AJ AJ! Ok. Testar med ögonskölj. Ingen succé. Ringer sjukvårdsupplysningen. Och jo. Det är nog bäst att åka upp och kolla. Vilken tur att jourläkaren är kvar på hälsocentralen. Skutteliskutt. Hon hoppar i skor och ytterkläder snabbare än snabbast. Hoppsasteg till bilen. Vart bor doktorn? Är doktorn en hon eller han? För jag ska åka till doktorn. Trallala!

Så hamnar vi hos världens bästa doktor. Som var en hon. Och som vi glömde fråga var hon bor. Ögat kollades, ögonlocket vrängdes och där satt det en liten svart prick. Bort med den. Kollade lite mer i ett avancerat instrument. Tog hur långt tid som helst men hon satt där lydigt och tittade framåt och neråt och uppåt och framåt många många gånger. Och så fick hon orange färg i ögat för att det skulle gå att se om det blivit några repor på ögat. Det hade inte blivit några vanliga repor men det blev en markering av ett område på iris. Så fick vi vänta lite medan överläggning med Östersunds ögonjour pågick. Jag började bli lite stressad över risken att vi skulle behöva åka in till Östersund och att jag därmed skulle missa säsongspremiären av Grey’s Anatomy. Och över att stora var på scouterna och skulle bli dumpad hemma strax efter åtta.

Men. Vi behövde inte åka till Östersund. Inte i kväll. Men om det blir sämre så vill doktorn att vi åker in i morgon. Och lilla lyser upp och frågar med förväntan i rösten ”ska vi åka till Öscherschund?”. Nej, kära barn. Vi ska inte åka till Öscherschund och jag hoppas verkligen att den dära salvan vi fick kurerar ögat så att allt ser finfint ut på fredag när vi ska på återbesök. Skutteliskutt!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • StumbleUpon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *